Un nou ajutor UMANITAR oferit Republicii Moldova de către România. Ana Guțu: Am trecut Prutul… cu greu, dar am trecut”

Șefa Departamentului pentru Relația cu R. Moldova din Guvernul României, Ana Guțu, a adus astăzi în R. Moldova un nou ajutor umanitar din partea României. Donația a ajuns în posesia Primăriei Cahul.

„Am trecut Prutul… cu greu, dar am reușit! 10 tone de hipoclorit, donație de echipamente medicale de protecție au ajuns la Primăria Cahul”, a anunțat secretarul de stat Ana Guțu.

Oficialul din Guvernul României a mulțumit primarului de Cahul, Nicolae Dandiș, și doamnei consul al României din Cahul, Anca Corfu, pentru diligențe.

„Mulțumim respectuos întreprinderii „Chimcomplex”, Episcopiei Dunării de Jos, profesorilor Universității „Dunărea de Jos” din Galați pentru generozitate. Exprimăm gratitudinea europarlamentarului român, Eugen Tomac, pentru contribuția substanțială la realizarea acestei misiuni umanitare în R. Moldova”, a adăugat Guțu.

De menționat că Guvernul României a acordat anterior un ajutor umanitar în valoare de 3,5 milioane de euro. Totodată, o misiune formată din peste 50 de medici și asistenți medicali din România s-au implicat în lupta contra COVID – 19 în R. Moldova. De asemenea, mai multe entități din România au făcut diverse donații instituțiilor din R. Moldova pentru a ajuta în lupta cu noul coronavirus.

Sursă: www.ziarulnational.md

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s