Aproximativ 74% din românii din dreapta Prutului își doresc Unirea României cu Republica Moldova

73.7% dintre dintre cetățenii români din dreapta Prutului își doresc Unirea României cu Republica Moldova. Cifra este în creștere față de 68% în septembrie 2019.

În același timp 22.7% se opun acestei idei. 3.7% nu știu sau nu răspund. Persoanele peste 45 de ani, cu un nivel de educație mediu, inactivi pasivi susțin Unirea României cu Republica Moldova într-o măsură mai mare decât celelalte categorii.

Menționăm că, în R. Moldova, conform ultimului sondaj, 33% din cetățeni ar vota pentru Unirea cu România, dacă duminica viitoare ar avea loc un referendum.

Sondajul de opinie la nivel național a fost realizat de Inscop Research la comanda Laboratorului de Analiză a Războiului Informațional și Comunicare Strategică (LARICS) din cadrul Institutului de Științe Politice și Relații internaționale „Ion I. C. Brătianu” al Academiei Române (ISPRI). Datele au fost culese  în perioada 25 mai  – 5 iunie 2020  pe un eşantion de 1050 subiecţi reprezentativ pentru populația României, neinstituționalizată, cu vârsta de 18 ani și peste 18 ani. Eroarea maximă admisă a datelor este de ± 3%, la un grad de încredere de 95%.

Sursă: deschide.md

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s