Tinerii basarabeni care îşi doresc o diplomă recunoscută în Europa au o şansă la Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi

Universitatea Dunarea de Jos, cea mai mare din sud-estul Romaniei, oferă tinerilor basarabeni oportunităţi de studii la nivel european. Ei pot învăţa fie în Republica Moldova, fie la Galaţi.

„Cahul, Chisinau si Comrat, pentru care toate locurile de la licenta sunt bugetate cu bursa, un nr foarte important, de la master sunt bugetate si cu bursa, avem locuri si la doctorat.  Exista un site, www.admitere.ugal.ro, exista pt cei care vor sa faca facultatea in Moldova un site al facultatii transfrontaliere si nr de telefon atat pt Moldova, cat si pt Romania”, a spus LUCIAN GEORGESCU, rector, Universitatea Dunărea de Jos, Galaţi.

Alexandru Nechifor este absolvent al Facultăţii de Medicină de la Galaţi. În acest moment îşi face rezidenţiatul în medicină internă şi s-a orientat şi către o carieră universitară.

„Ca in fiecare facultate exista si profesori exigenti si profesori cu care incet, incet, se vor lega prietenii. Vor gasi de toate, in Galati”, a precizat Alexandru Nechifor.

În programul facultăţii transfrontaliere sunt 150 de locuri în anul 1, 350 la licenţă, 303 la masterat şi 8 la doctorat.

Pentru românii de pretutindeni universitatea are 167 de locuri cu bursă şi 62 fără bursă. Mai mult, studenţii care se dovedesc a fi cei mai buni la învăţătură pot primi lunar burse cuprinse între 65 şi 85 de euro.

Sursă: tvrmoldova.md

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s