Octavian Țîcu anunță că nu a fost întregistrat în cursa prezidențială

”Ieri am fost profund șocat. Ziua în care urma să ne lansăm în campania prezidențială a fost ziua în care CEC  a ales să mă anunțe că sunt exclus. Iertată-mi fie această slăbiciune nefirească, dar nu m-am gândit că regimul de guvernare poate fi așa ticălos.

Frica lui Dodon și a Moscovei față de eventualitatea participării mele în această campanie a fost atât de mare, încât a decis să elimine orice risc și să mă scoată din cursă. Singura alternativă unionistă, anti-sistem, necompromisă în schemele și înțelegerile politice, necoruptă și capabilă să-și asume lupta împotriva regimului până la demontarea lui definitivă”, scrie Octavian Țîcu .

Candidatul PUN se arată indignat că CEC a invalidat peste 5000 de semnături, invocând motive banale.

”Din 20 000 de mii de semnături ale cetățenilor R. Moldova, peste 5 mii au fost aruncate la gunoi, majoritatea pentru o cifră sau număr de la seria buletinului greșit și pentru faptul că s-a încurcat domiciliul. Cinic și fără scrupule. Semnături reale ale cetățenilor țării.

Asta pentru a ne arunca sub limita de 15 mii, adică la 14 548 semnături, și acceptând doar 10 raioane din cele 20 care erau cu un număr de peste 700 semnături.

Plahotniuc a invalidat votul a mii de chișinăuieni în 2018, iar Dodon a invalidat în 2020 prin CEC semnăturile a 20 000 de cetățeni și a privat de la opțiunea de vot alte zeci sau poate sute de mii.

Zilele acestui regim sunt numărate, fiți încrezători în asta! Voi reveni cu o declarație oficială imediat după anunțarea rezultatelor oficiale CEC”, scrie Octavian Țîcu în mesajul său.

Comisia Electorală Centrală nu a publicat deocamdată nicio decizie privind eliminarea lui Octavian Țîcu din cursa electorală.

Sursă: radiochisinau.md

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s