Primul vaccinat în România, asistenta care a preluat primul pacient Covid-19, Mihaela Anghel

Primul vaccin împotriva Covid-19 a fost făcut în România, duminică dimineață, la ora 9.00. Serul i-a fost aplicat Mihaelei Anghel (26 de ani) de la Institutul „Matei Balș”, asistenta medicală care pe 27 februarie 2020 a preluat primul pacient infectat cu coronavirus – un tânăr de 25 de ani din comuna Prigoria, județul Gorj.

Asistenta Mihaela Anghel are 26 de ani, lucrează de 4 ani la Institutul Național de Boli Infecțioase ”Matei Balș” din București și a stat 15 minute sub observație după ce a făcut vaccinul.

Conform Grupului de Comunicare Strategică (GCS), Mihaela Anghel este asistentă medicală generalistă, membră a echipei medicale care, la data de 27 februarie a acestui an, a preluat primul pacient din România confirmat cu virusul SARS-CoV-2.

„Nu a durut absolut deloc. Este cel mai nedureros vaccin făcut până acum. Românilor le transmit să deschidă bine ochii și să vină să se vaccineze. Simt și sper să fie sfârșitul acestei pandemii”, a spus Mihaela Anghel.

Asistenta a stat 15 minute sub observație după ce a făcut vaccinul. Ea a povestit că un caz care i-a rămas în minte și care a marcat-o este cel al unui bărbat de 31 de ani, care a stat foarte mult timp la Terapie Intensivă, dar nu a putut fi salvat.

50 de de cadre medicale vaccinate la „Matei Balș” în prima zi

Doctorul Adrian Marinescu, medic infecționist la Institutul „Matei Balș”, a declarat sâmbătă că totul este pregătit pentru ca începutul vaccinării din România să se desfășoare conform procedurilor. În ceea ce privește cine va fi primul român din țară vaccinat, el a spus că va fi o surpriză.

Citește mai departe…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s