Un soi de neliniște…

Autor: Mihai Crețu

Mihai Crețu este absolvent ale Facultății de Științe Juridice, Sociale și Politice din cadrul Universității „Dunărea de Jos” din Galați și cofondator cahul.ro.

Un soi de neliniște mă macină în ultima perioadă și nu mă poate lăsa indiferent dezastrul sanitar (și nu numai) care are loc în Republica Moldova. Un sistem sanitar aflat în colaps în care fiecare scapă cum poate. Spitalele sunt pline până la refuz. Oameni infectați peste tot. În același timp încă aud oameni care spun că „pandemia nu există, că totul este o invenție, că cineva vrea să se îmbogățească pe spatele nostru, că vor să ne controleze, ” iar lista poate continua cu diferite teorii ale conspirației. Iar „cireașa de pe tort” este o clasă politică (dacă o putem numi așa) care este inertă la dezastru în care se află cetățeanul de rând al Republicii Moldova.

Oamenii mor care și pe unde apucă (unii la spital, alții acasă), iar „ei” își fac tot felul de calcule cum să nu piardă – unii nu vor să piardă schemele de corupție, alții ratingul. Statul practic nu există iar fiecare se salvează cum poate. Statul există atunci când trebuie să plătești taxele, când trebuie să plătești impozitele, poliția de asigurare medicală sau miliardele furate. Dar când ai nevoie să fii protejat sau tratat – statul nu există. Ce ar trebui să se întâmple ca această pleiadă de inconștienți să se trezească la realitate și să pună mai presus de orgolii, de calcule meschine și de scheme, interesele cetățenilor?

PS: Încă ne mai salvează (atât cât îi mai țin puterile) o mână de medici care luptă necondiționat zi și noapte pentru supraviețuirea noastră… dar până când…?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s