Numărul unioniştilor din Moldova este în creştere. Aproape 44% dintre basarabeni susţin unirea cu România.

VERONICA ATEŞ, reprezentant Companie IData: „În lunile ianuarie şi februarie indicatorul era la 37,5%, ca în martie să avem o creştere semnificativă de 43,9%. Presupunem că acest lucru a avut o creştere din cauza că în ultima perioadă România a susţinut umanitar Republica Moldova”.

Datele sondajului arată o scădere a numărului celor care susţin aderarea Republicii Moldova la Uniunea Economică Euro-Asiatică.

VERONICA ATEŞ, reprezentant Companie IData: „Aici vedem că în luna ianuarie indicatorul era de 48,1%, în februarie 44,9% şi în martie vedem că indicatorul este în scădere şi indică 40,9%”.

A scăzut nesemnificativ, cu un procent, numărul cetăţenilor care îşi doresc aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană. În schimb, sunt tot mai mulţi basarabeni care pledează pentru aderarea la NATO.

VERONICA ATEŞ, reprezentant Companie IData: „Vedem că în luna ianuarie 28% spuneau că da, în februarie 25,1% şi în martie indicatorul a revenit în luna ianuarie cu 27,4%”.

Sondajul a fost realizat în perioada 20-31 martie pe un eşantion de 1 314 persoane. Marja de eroare aunţată este de 2,5%.

Sursă: http://tvrmoldova.md/

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s