CSM a aprobat hotărârea prin care magistratul Ion Cotea a fost demis din funcția de judecător. Acesta a afirmat că „în 25 de ani a asistat doar la distrugerea justiției”

Magistratul Ion Cotea a fost suspendat din funcția de judecător.

O hotărâre în acest sens a fost aprobată de către Plenul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) marți, 1 iunie, în ședință, după un demers al Colegiului disciplinar în acest sens.

În baza unor sesizări ale procurorului general, Alexandr Stoianoglo, judecătorul a fost sancționat de către Colegiul disciplinar cu „eliberarea din funcție”.

Ion Cotea este magistratul care în decembrie 2020 a vorbit despre problemele din sistemul judecătoresc menționând că „după un sfert de secol, pe care l-a dedicat sistemului judecătoresc din R. Moldova constată cu regret că în toți acești ani „a asistat doar la distrugerea justiției”, dar și că mulți au fost promovați netransparent în sistem.

Judecătorul a afirmat că „cel mai democrat și independent sistem a fost la începutul anilor ‘90”, și regretă că magistrații nu sunt înțeleși de societate.

„Niciodată nu vom putea face față acelorași termeni rezonabili, calitate, nemaivorbind de prestarea acestor servicii în condiții normale, pentru că nu le avem”.

Citește mai departe în Ziarul de Gardă

One thought on “CSM a aprobat hotărârea prin care magistratul Ion Cotea a fost demis din funcția de judecător. Acesta a afirmat că „în 25 de ani a asistat doar la distrugerea justiției”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s