Republica Moldova a închis propriul spațiu aerian / Zborurile către Chișinău vor fi redirecționate la Iași

Republica Moldova își închide spațiul aerian ca urmare a invaziei Rusiei în țara vecină, Ucraina. Anunțul a fost făcut de ministerul afacerilor externe de la Chișinău la scurt timp după ce președintele Maia Sandu anunțainstituirea stării de urgență.

De asemenea, în contextul deteriorării grave a situației de securitate din Ucraina, a fost instituită Celula de criză care monitorizează în regim de permanență situația de securitate și coordonează operațiunile de evacuare a cetățenilor țării noastre din Ucraina.

Celula de criză este în contact cu misiunile diplomatice în exterior și misiunile diplomatice străine acreditate în Republica Moldova.

Concomitent, MAE moldovean a dispus întărirea măsurilor de securitate la misiunile diplomatice acreditate în Republica Moldova care au un grad înalt de expunere.

Ministerul reiterează apelul către cetățenii Republicii Moldova de a nu se deplasa în țara vecină, iar celor care se află temporar în Ucraina le transmitem să părăsească imediat teritoriul acestui stat.

Sursă: www.hotnews.ro

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s