Ucraina. Ministerul de Interne anunță că Insula Șerpilor a fost capturată de trupele ruse și a pierdut contactul cu grănicerii care o apărau.

Ministerul Afacerilor Interne al Ucrainei informează că, din informațiile de care dispune, insula a fost capturată. Nu mai are comunicații cu grănicerii care apărau insula, iar infrastructura a fost distrusă în bombardamentele aviației și marinei ruse.

Ministerul amintește că atacatorii ruși au încercat pe tot parcursul zilei să intimideze grănicerii și le-a cerut, de mai multe ori, să capituleze. Mai devreme, după amiaza, ucrianenii au informat că un prim asalt asupra insulei a fost respins, iar apoi aceasta a fost bombardată de două nave ruseșt aflate în zonă.

Insula Șerpilor se află la 50 de kilometri est de Sulina, la limita Zonei Economice a României și are o suprafață de numai 17 hectare.

Sursa: https://www.biziday.ro/ucraina-ministerul-de-interne-anunta-ca-insula-serpilor-a-fost-capturata-in-urma-bombardamentelor-rusiei-contactul-cu-granicerii-a-fost-pierdut/

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s