Ucrainenii rezistă eroic în fața invadatorilor ruși. Rusia a fost ruptă aproape total de restul Europei

Ofensiva trupelor rusești a continuat sâmbătă, însă rezistența ucrainenilor a fost redutabilă. Nici un obiectiv major al invaziei ruse nu a fost atins, potrivit serviciilor de informații britanice.

Cosmin Stan are ultimele informații de pe frontul de luptă.
Aceasta este harta conflictului realizată de Institutul pentru Studierea Războiului din Statele Unite. Vedem marcate cu roșu zonele din Ucraina care s-ar afla acum sub control rusesc.

Și pare că rușii au avansat cel mai mult în sud până lângă Herson și Mariupol, dar și în nord și nord-vest, spre Harkov și aproape de capitala Kiev.

Cu toate acestea, trupele ucrainene i-au împiedicat să ocupe capitala. În plus, autoritățile de la Kiev susțin că niciunul dintre marile orașe ale țării nu a căzut în mâinile invadatorilor.

În contextul luptelor intense din ultimele 24 de ore, România a decis să își închidă ambasada de la Kiev. Tot personalul diplomatic a ajuns în siguranță în țară, a anunțat MAE.

România a interzis accesul în spațiul său aerian a tuturor avioanelor din Rusia

În fine, țara noastră a urmat exemplul altor state europene și a luat decizia de a interzice accesul prin spațiul aerian național tuturor aeronavelor comerciale rusești. În aceste condiții, companiile aeriene din Rusia nu prea mai pot zbura către Vest pentru că nu mai au pe unde.

În războiul informațional, a mai apărut sâmbătă o știre care a creat confuzie. Președintele ucrainean a anunțat pe o rețea de socializare că Turcia a fost de acord să interzică accesul navelor de război prin strâmtorile pe care le controlează în Marea Neagra și i-a mulțumit președintelui turc pentru aceasta decizie.

Doar că un înalt oficial turc a negat că s-ar fi luat deocamdată o astfel de hotărâre.

Sursa: https://stirileprotv.ro/stiri/actualitate/ucrainenii-rezista-eroic-in-fata-invadatorilor-rusi-rusia-a-fost-rupta-aproape-total-de-restul-europei.html?fbclid=IwAR0e0FYyppGiMwcstW_nZDHDjy8QWs2rMcRzkqhlKSIyBtqSAoXp73YBUqw

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s